Szezámos fasírt

A szezámos fasírt azért az egyik személyes kedvencem, mert gyorsan megvan és a sült szezámmag ad a húsgolyóknak egy olyan finom pikáns ízt, hogy szinte megszólal!

Érdemes közepes lángon sütni, így nem fog megégni és a belseje sem marad nyers.

Kenyér helyett én egy kevés édesburgonyával lazítottam, de bármilyen zöldségféle passzol bele, aminek nincs túl nagy nedvességtartalma.

Hozzávalók:

– fél kg darált hús

– 1 fej vöröshagyma

– 3 db. M-es méretű tojás

– 10 dkg édesburgonya

– szezámmagliszt

– fűszerek: só, bors, majoránna

– zsír, szezámmag

Az édesburgonyát, hagymát és a tojásokat az aprítógépben összedolgozzuk, majd – a zsír és az egész szezámmag kivételével – az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük és összegyúrjuk.

A felesleges nedvességet a liszt fogja felvenni, így ebből annyit tegyünk bele, hogy a massza ne legyen túl folyós, inkább kicsit ragacsos csak.

A zsírt felhevítjük, a húsos masszából golyókat formázunk, szezámmagba hempergetjük és bő zsírban, közepes lángon kisütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük