Ennek a sütinek az alapja egy egyszerű négytojásos piskóta, ami bejglihez is szuper, de tölthetjük mindenféle krémmel, amihez éppen kedvünk szottyan.
Nem jön fel, mint egy „rendes” piskótatészta, a végén még össze is esik, ami azért jó nekünk, mert így egy kicsit tömörödik és – a krémmel való megkenés után – nem szakad, nem foszlik szét és nem pukkan ki.
A tészta hozzávalói:
– 4 db M-es tojás
– 6 ek. darált dió
– 5 dkg eritrit
– csipet só, szódabikarbóna és egy pici citromlé
A piskótát elkészítjük a szokásos módon: a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket egy csipet sóval felverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a diót, szódabikarbónát, citromlevet és az édesítőt.
Lehetőleg szilikonos sütőlappal bélelt tepsibe öntjük és 180 Celsius – fokon 15 perc alatt megsütjük, kihűtjük.
Én egy hagyományos gáztepsit használtam, abban szépen elterült kb. 1 cm vastagon, a végeredménynek sem kell magasabbnak lennie!
A krém hozzávalói:
– 50 dkg ToTu
– fél mk. őrölt gyömbér
– 1 dl főzött zselatin
– 8 dkg eritrit
– 10 dkg mazsola
– 1 rúd vanília magjai
– 0,5 dl citromlé
A mazsola kivételével az összes hozzávalót botmixerrel pépesítjük, végül belekeverjük a mazsolát és kis időre hűtőbe tesszük, hogy a zselatin összefogja az egészet. Ez kb. fél óra, nem kell, hogy betonkeménységű masszává szilárduljon, különben nem tudjuk szépen megkenni vele a piskótát.
A tésztát egy tálcára fektetjük úgy, hogy a sütőlap legyen felül, ezt óvatosan lehúzzuk és megkenjük krémmel a tészta tetejét.
Óvatosan feltekerjük, hűtőbe tesszük és fél óra múlva morzsálódás – mentesen szeletelhetjük.