Fűszeres sült csülök répapürével

Az egyik kedvenc ételemet szeretném bemutatni nektek, ami egyszerű, nincs utána túlságosan sok mosogatnivaló és viszonylag olcsó.

Szeretem az olyan ételeket, amiket pikk – pakk összedobok, bevágom a sütőbe és mehetek a dolgomra, amíg elkészül.

A pác a titka az egésznek, lássuk hát!

Összekeverjük a következőket: só, frissen őrölt színes bors, fokhagyma – granulátum (natúr!), egész kömény. Ezzel bedörgöljük a csodaszép, vékony zsírréteggel körbefuttatott csülköt, majd natúr, mindenmentes mustárral kenjük meg az egész húst és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.

Hozzávalók:

– sertéscsülök

– só

– frissen őrölt színes bors

– egész kömény

– natúr fokhagymapor

– mindenmentes házi mustár

– fokhagyma

– zsír

– hagyma, zöldség, répa, édesburgonya, zeller

Miután a pác megtette hatását, az ízek összeértek és eljött a sütés ideje, kizsírozott tepsibe tesszük a husit, kevés vizet öntünk alá és mellépakolgatunk annyi zöldséget, amennyit csak szeretnénk: vörös – és fokhagyma, répa, zeller, aki nem AI – beteg: paradicsom, paprika.

Lefóliázzuk és 180 fokon kb. 2 óra alatt megsütjük. Miután a hús megpuhult, levesszük a fóliát, a hőfokot kicsit feljebb tekerjük és szép ropogósra pirítjuk a tetejét, közben folyamatosan locsolgatjuk a belőle kisült zsírral. Ha tovább akarjuk fokozni az íz – és illatorgiát, frissen zúzott fokhagymát tegyünk a tetejére az utolsó 15 – 20 percben!

Köretként répapürét készítettem hozzá, de tetszés szerint zellert, karfiolt, karalábét vagy édesburgonyát sós vízben puhára főzünk, jó nagy kanál kókuszzsírt, némi sót és szerecsendiót adunk hozzá, botmixerrel pépesítjük és tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük