Bevallom, én annak idején, még a menzán is szerettem a finomfőzeléket, mert édes volt.
Édes, híg és jó sok!
Tartalmasnak semmiképpen nem nevezném a békebeli verziót, de nevéhez hűen, számomra tényleg finom volt.
Paleós változata szerintem egyszerűbb, laktatóbb és nem kell keresni benne az „anyagot”, mert bőven ott van az!
Hozzávalók:
– 1 db édesburgonya
– 1 db petrezselyem
– 2 db sárgarépa
– 1 fej vöröshagyma
– 1 kisebb karalábé
– 1 kisebb zeller
– só
– natúr ételízesítő
A hozzávalókat felaprítjuk és feltesszük főzni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Sózzuk és natúr ételízesítővel is megszórjuk.
Ha a nagyja vizet elforrta, kb. a felét kivesszük belőle, botmixerrel pépesítjük, óvatosan visszaöntjük, majd egy utolsót forralunk rajta.
Zöldséges húspogácsa mellé kínáltam.