Rozmaringos – tökös pogácsa

Igazi őszi – téli harapnivaló ez a tökös pogácsa, ami szívet melengető színével és illatával barátságosabbá varázsolja a még szürke hétköznapokat is.

Szuper eltüntetése a maradék sült töknek, másnap sem száraz és nagyon laktató.

Hozzávalók:

– 150 g sült tök

– 35 g kókuszolaj

– 1 db M-es tojás

– 60 g szezámmagliszt

– 60 g tápiókakeményítő

– 10 g útifű maghéj

– 2 tk. só

– 1 tk. szódabikarbóna

– 1 ek. ecet

– 1 tk. szárított rozmaring

Egy keverőtálban minden hozzávalót alaposan összegyúrunk, majd ezt a masszát fél órán át pihentetjük.

Egy gáztepsit szilikonos sütőlappal kibélelünk, a sütőt előmelegítjük 180 Celsius – fokra.

Diónyi darabokat csípünk a masszából, formázzuk és a tepsibe pakolgatjuk, tetejüket ízlés szerint díszítjük magokkal vagy szárított rozmaringgal, majd 25 perc alatt készre sütjük.

Ebből a mennyiségből 15 db pogácsa lett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük