Igazi őszi – téli harapnivaló ez a tökös pogácsa, ami szívet melengető színével és illatával barátságosabbá varázsolja a még szürke hétköznapokat is.
Szuper eltüntetése a maradék sült töknek, másnap sem száraz és nagyon laktató.
Hozzávalók:
– 150 g sült tök
– 35 g kókuszolaj
– 1 db M-es tojás
– 60 g szezámmagliszt
– 60 g tápiókakeményítő
– 10 g útifű maghéj
– 2 tk. só
– 1 tk. szódabikarbóna
– 1 ek. ecet
– 1 tk. szárított rozmaring
Egy keverőtálban minden hozzávalót alaposan összegyúrunk, majd ezt a masszát fél órán át pihentetjük.
Egy gáztepsit szilikonos sütőlappal kibélelünk, a sütőt előmelegítjük 180 Celsius – fokra.
Diónyi darabokat csípünk a masszából, formázzuk és a tepsibe pakolgatjuk, tetejüket ízlés szerint díszítjük magokkal vagy szárított rozmaringgal, majd 25 perc alatt készre sütjük.
Ebből a mennyiségből 15 db pogácsa lett.