Kolbászos pogácsa

Biztos, hogy gyakran el fogom készíteni ezt a kiadós pogácsát, ami másnapra sem szikkad meg, zsírt és rostot egyaránt bőven tartalmaz, az íze pedig mennyei!

Hozzávalók:

– 3 db M-es tojás

– 1 tk. rozmaring

– 6 dkg Szafi Reform CH – csökkentő keverék

– 20 dkg házi kolbász

– 5 dkg útifű maghéj

– 7 dkg szezámmagliszt

– 1 tk. frissen őrölt színes bors

A kolbászt apróra vágjuk és kétkéses aprítógépben a tojásokkal együtt pépesítjük.

Egy keverőtálba mérjük a liszteket és a fűszereket, majd hozzáadjuk a tojásos masszát és alaposan összegyúrjuk.

Pár perc pihentetés után dió nagyságú gombócokat formázunk, ellapítjuk és szilikonlappal bélelt tepsibe pakoljuk.

190 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük (utolsó 5 percben légkeveréssel).

A megadott mennyiségből nekem 30 db lett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük