Biztos, hogy gyakran el fogom készíteni ezt a kiadós pogácsát, ami másnapra sem szikkad meg, zsírt és rostot egyaránt bőven tartalmaz, az íze pedig mennyei!
Hozzávalók:
– 3 db M-es tojás
– 1 tk. rozmaring
– 6 dkg Szafi Reform CH – csökkentő keverék
– 20 dkg házi kolbász
– 5 dkg útifű maghéj
– 7 dkg szezámmagliszt
– 1 tk. frissen őrölt színes bors
A kolbászt apróra vágjuk és kétkéses aprítógépben a tojásokkal együtt pépesítjük.
Egy keverőtálba mérjük a liszteket és a fűszereket, majd hozzáadjuk a tojásos masszát és alaposan összegyúrjuk.
Pár perc pihentetés után dió nagyságú gombócokat formázunk, ellapítjuk és szilikonlappal bélelt tepsibe pakoljuk.
190 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük (utolsó 5 percben légkeveréssel).
A megadott mennyiségből nekem 30 db lett.