Húsos rakott tészta

Ez a villámgyors egytálétel szezámos tészta közé rakva született újjá kis konyhánkban, de közben felturbóztuk azért némi fűszerpaprikával, hagymával és mindenmentes paprikakrémmel!

Hozzávalók:

– negyed kg paleo tészta

– fél kg sült/főtt hús

– 3 db tojás

– só, frissen darált színes bors

– mindenmentes paprikakrém

– egy ek. őrölt paprika

– 1 fej hagyma

– 1 ek. zsír

– víz

A tésztát kifőzzük és félretesszük hűlni.

A zsírt felmelegítjük egy serpenyőben, a húst és a hagymát felkockázzuk, előbbit nagyobb, utóbbit kisebb darabokra.

Rádobjuk a húst és a hagymát a zsírra, folyamatosan kevergetve pár percig pirítjuk, nyugodtan öntsünk alá vizet!

Ha a hús átforrósodott és kissé megpirult, húzzuk le a tűzről, keverjük el benne a paprikakrémet és az őrölt paprikát, sózzuk, borsozzuk.

Ha a vizet elforrta, azt pótoljuk és állandó kevergetés mellett üssük hozzá a tojásokat.

Amikor már kezd sűrűsödni, öntsük az egészet egy hőálló edénybe és tegyük be a 180 Celsius – fokra előmelegített sütőbe kb. 10 percre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük