Ez a villámgyors egytálétel szezámos tészta közé rakva született újjá kis konyhánkban, de közben felturbóztuk azért némi fűszerpaprikával, hagymával és mindenmentes paprikakrémmel!
Hozzávalók:
– negyed kg paleo tészta
– fél kg sült/főtt hús
– 3 db tojás
– só, frissen darált színes bors
– mindenmentes paprikakrém
– egy ek. őrölt paprika
– 1 fej hagyma
– 1 ek. zsír
– víz
A tésztát kifőzzük és félretesszük hűlni.
A zsírt felmelegítjük egy serpenyőben, a húst és a hagymát felkockázzuk, előbbit nagyobb, utóbbit kisebb darabokra.
Rádobjuk a húst és a hagymát a zsírra, folyamatosan kevergetve pár percig pirítjuk, nyugodtan öntsünk alá vizet!
Ha a hús átforrósodott és kissé megpirult, húzzuk le a tűzről, keverjük el benne a paprikakrémet és az őrölt paprikát, sózzuk, borsozzuk.
Ha a vizet elforrta, azt pótoljuk és állandó kevergetés mellett üssük hozzá a tojásokat.
Amikor már kezd sűrűsödni, öntsük az egészet egy hőálló edénybe és tegyük be a 180 Celsius – fokra előmelegített sütőbe kb. 10 percre.