Villámgyorsan összerakható péksütemény, ami rendkívül kiadós, sietős napokon is jól jöhet házi kolbász, szalonna vagy a rántotta mellé!
Hozzávalók:
– 3 db M-es tojás
– 55 g Szafi Reform CH-csökkentő keverék
– 120 g tápióka keményítő
– 10 g útifű maghéj
– 1 tk. só
– 100 ml langyos víz
A tojásokat elkeverjük a vízzel, egy másik tálba pedig kimérjük a száraz hozzávalókat.
A két keveréket összeöntjük és alaposan összegyúrjuk, majd 10 percet pihentetjük.
A tésztát négyfelé osztjuk és formázzuk. Ha nagyon ragad, érdemes kicsit bambuszrost lisztbe forgatni a gombócokat.
Szilikonlappal bélelt tepsibe tesszük, tetejüket bevágjuk és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.