Csokisabb már nem is lehetne ez a csokitorta, aminek elkészítése nem túl bonyolult és nem is időigényes, továbbá semmi extra hozzávaló sem szükségeltetik.
Hűtőben 3 – 4 napig is eláll, már ha marad belőle, akármilyen maradék paleo dzsem jól illik hozzá és ízlés szerint megpakolhatjuk szezonális gyümölccsel, én leginkább valamilyen bogyóst ajánlok, mert savanykásságával azok ellensúlyozzák leginkább a tömény, de mégsem émelyítő édességet.
Hozzávalók:
– 1 csomag Paleolit Éléskamra omlós piskóta keverék
– 6 db M-es tojás
– csipet só
– 6 ek. hideg víz
– 2 ek. kókuszolaj
– 60 g eritrit
A piskótát elkészítjük a csomagoláson lévő leírás szerint:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, a sárgákhoz adjuk az édesítőt, amit szintén kézi robotgéppel habosra keverünk.
Beleöntjük a vizet, a kókuszolajat és a lisztkeveréket, majd csomómentesre keverjük.
Óvatosan összeadjuk a két masszát és 24 cm – es tortaformában 180 Celsius – fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Kihűtjük és kettévágjuk.
Az alsó részét tortatálra fektetjük, ráöntjük a csokikrém háromnegyed részét, tetszés szerinti bogyós gyümölccsel megszórjuk, beborítjuk a felső piskótalappal, megkenjük a dzsemmel és ráöntjük a maradék csokikrémet.
Szederrel vagy más savanykás gyümölccsel díszítjük, jól behűtve tálaljuk.