Datolyás torta

Legjobban sikerült desszertjeim egyike. Komolyan.

Sütni nem kell, olyan édes, mint a bűn és semmi extra nem kell hozzá.

Hamar elfogy, azt garantálom 😉

Hozzávalók:

Az alap:

– 25 dkg magozott datolya

– 3 dl kókusztej

– 1 rúd vanília kikapart magjai

– 10 ek. kókuszolaj

– annyi darált dió, amennyit felvesz a tészta ahhoz, hogy kézzel gyúrható, de ne morzsalékos massza legyen

A krém:

– 6 dl kókusztej

– 1 dl vízben felfőzött 4 csapott tk. zselatin

– 4 ek. eritrit

– annyi kakaópor, hogy sötét színű, kicsit sűrű krém legyen, ezt folyamatosan adagoljuk majd

A datolyát pár órára beáztatjuk a kókusztejbe, botmixerrel pépesítjük, majd egy keverőtálban az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk.

Egy 24 cm átmérőjű tortaforma kapcsos részét egy tortatálra tesszük (a tortaforma alja most nem kell), és a formába simítjuk a „tésztát”.

Hűtőbe tesszük dermedni, addig elkészítjük a krémet.

A kókusztejben feloldjuk az édesítőt, közepes lángon melegíteni kezdjük, és folyamatosan kevergetve annyi natúr kakaóport adagolunk hozzá, míg krémesen folyós állagú nem lesz.

Mielőtt felforr, elzárjuk alatta a lángot, és langyosra hűtjük.

Hozzákeverjük a zselatint és mielőtt az egész krém elkezdene megkötni, a datolyás alapra simítjuk és pár órára visszatesszük a hűtőbe.

Apróra vágott dióval és friss gyümölccsel díszítjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük