Gyorsan és egyszerűen elkészíthető édesség, csupán néhány hozzávalóból.
A kókuszkocka egy méltán népszerű édesség, aminek a paleós változata legalább olyan finom, mint elődje és semmivel nem melósabb!
Hozzávalók:
– 4 db M-es tojás
– 10 dkg Szafi Reform süteményliszt
– 3 ek. kókuszolaj
– csipet só
– egy ek. citromlé
– fél tk. szódabikarbóna
– 1 rúd vanília magjai
– bevonáshoz: kókuszolaj, kakaópor, kókuszreszelék
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval.
A mixert a legalacsonyabb fokozaton járatva a habhoz adjuk a sárgákat, a lisztkeveréket, a szódabikarbónát, a kókuszolajat, a vaníliamagokat és a citromlevet.
A masszát egy 20×10 cm méretű, szilikonlappal bélelt tepsibe simítjuk és 25 perc alatt 190 Celsius – fokra előmelegített sütőben készre sütjük, majd rácson kihűtjük és kockákra vágjuk.
A kókuszolajat kikeverjük a kakaóporral, beleforgatjuk a piskótát, végül kókuszreszelékbe hempergetjük.