Mákos pite meggyszósszal

Egy nagyon egyszerűen összedobható, magliszt – mentes sütit készítettem a minap, amiben a banánnal édesített mákos pite töménységét kiválón ellensúlyozza a meggyszósz enyhén savanykás íze.

Fagyasztott meggyet használtam a szószhoz, mert nagyon sok van még tavalyról és különben is szeretjük. Hús mellé, vagy akár süti helyett 🙂

Hozzávalók:

– 3 kisebb banán

– 10 dkg darált mák

– 5 dkg eritrit

– fél tk. szódabikarbóna

– 2 ek. citromlé

– 5 tojás

– fahéj

A meggyszósz:

A fagyos meggyet egy nagyobb műanyag tálban kiolvasztjuk és a levével együtt egy lábasba öntjük. Melegíteni kezdjük, ízlés szerint adunk hozzá édesítőt, forrás előtt tápióka keményítővel besűrítjük, majd kihűtjük.

A pite:

A banánokat villával pépesítjük, a tojásokat kézi habverővel egyneműre dolgozzuk és hozzáadjuk a citromlevet.

A mákot összekeverjük az eritrittel, fahéjjal és szódabikarbónával.

Az összes hozzávalót elkeverjük egy tálban és szilikonlappal bélelt tepsiben 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.

Alul – felül fokozatot használtam, 180 Celsius – fokon, a tepsi pedig 24 x 34 cm méretű.

Meggyszósszal és édesítővel meghintve kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük