Bármilyen friss gyümölccsel elkészíthetitek ezt a gyors pitét, én a málnaszezont használtam most ki 🙂
Hozzávalók:
– 10 g Szafi Reform süteményliszt
– 40 g gesztenyeliszt
– 30 g por eritrit
– 1 ek. kókuszolaj
– csipet só
– 1 ek. bio citromlé
– késhegynyi szódabikarbóna
– 4 db M-es tojás
– 2 marék málna
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval és a szódabikarbónával.
A sárgákhoz adjuk a kókuszolajat, por eritritet és a citromlevet, majd kézi mixer segítségével az édesítő olvadásáig habosítjuk.
A sárgás masszát a habhoz öntjük, beleszitáljuk a liszteket és nagyon óvatosan, de alaposan elkeverjük vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.
Szilikonos piteformába öntjük a masszát, megpakoljuk a málnával és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Én alul – felül módozatot használtam, a szilikonos forma átmérője kb. 25 cm.