Sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos nyugati változat, ugyanakkor tartalmasabb, laktatóbb és olcsóbb.
A hozzávalók 100% paleósak, így természetesen a végeredmény is laktóz-, glutén-, tejszármazék- és cukormentes!
Hozzávalók:
– 1 kg tisztított karfiol
– 2 db vöröshagyma
– 80 dkg darált hús
– házi szalonna
– 5 db tojás
– fűszerek: só, bors, frissen darált színes bors, őrölt kömény, natúr ételízesítő és fokhagymapor
– egy kanál kókuszzsír
A karfiolt rózsáira szedjük és sós, ételízesítős vízben feltesszük főzni.
Amíg a karfiol megpuhul, elkészítjük a húst: a zsíron üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát, rádobjuk az apróra szeletelt szalonnát, majd sózzuk, borsozzuk, rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk.
Ha a hús félkész, nincsenek benne nyersnek látszó darabok, elzárjuk alatta a lángot és fűszerezzük.
Leszűrjük a karfiolt.
Minden hozzávalót egy tálban összekeverünk, hozzácsapjuk a tojásokat is és hőálló tálban 25 perc alatt 160 Celsius – fokon készre sütjük.