Tartalmas egytálétel, nem csak ünnepnapokra 🙂
Hozzávalók:
– 8 szelet tarja
– házi szalonna
– 5 paprika
– 5 paradicsom
– 2 vöröshagyma
– zsír, só, bors
– 1 ek eritrit
– 1 tk őrölt paprika
A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk, a zsírt felhevítjük, a hagymát, paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
A húst elősütjük egy kanálnyi zsíron, kb. 3-4 perc alatt szép kéreg sül rá, kivesszük, félretesszük.
Ugyanebben a serpenyőben lepirítjuk a csíkokra vágott szalonnát, hagyjuk, hogy egy kissé kiengedje a zsírját, rádobjuk a vöröshagymát és üvegesre pirítjuk azt is.
Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot.
Sózzuk, borsozzuk, egy csapott evőkanálnyi eritritet szórunk bele és a tűzről levéve meghintjük egy kis őrölt paprikával az egészet, majd óvatosan jól átforgatjuk.
Miután megfonnyasztottuk a paprikát, rátesszük a hússzeleteket és fedő alatt, időnként megrázogatva, hogy le ne égjen, készre pároljuk.
Ha szükséges, menet közben pótoljuk a vizet!
Köret: karfiolrizs és párolt brokkoli.
Figyelem!
Autoimmun – betegeknek a paprika és a paradicsom fogyasztása nem ajánlott!!