Ezt a sütit 24 cm – es kuglóf formában készítettem de ha nincs kéznél, akkor egy valamivel kisebb átmérőjű csatos tortaforma is tökéletesen megteszi 🙂
Hozzávalók:
– 8 dkg Szafi Reform süteményliszt
– 3 db M-es tojás
– fél dl víz
– csipet só
– 1 ek. citromlé
– 40 dkg banán
– 35 dkg ToTu
– 1 dl főzött zselatin
– 1 tk. vaníliaőrlemény
– 2 ek. kókuszolaj
Első körben megsütjük a piskótát, az idő alatt pedig elkészítjük a krémet.
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, és sorban hozzáadjuk a sárgákat, a lisztkeveréket, citromlevet, a kókuszolajat és a vizet.
A masszát formába öntjük és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Én alul – felül fokozatot használtam, így biztosan átsül és a széle sem szárad ki 🙂
Félretesszük hűlni.
A krém:
A ToTu – t, a banánt, a vaníliaőrleményt és a főzött zselatint egy keverőtálban botmixerrel jó alaposan elkeverjük és a kihűlt piskótára simítjuk.
Minimum 5 órára hűtőbe tesszük, hogy a zselatintól megdermedjen, ezután klasszul szeletelhető 🙂
Tartsuk hűtőben!