Paleolit Éléskamra puha mézeskalács

Az eddigi legjobb paleós mézeskalács, amit a 8 év alatt ettem 🙂
Két nagy tepsit töltöttem meg vele, szóval még kiadós is, ami nálam azért fontos, mert egyszerre lesütöm, eldobozolom, gond letudva 😀

Hozzávalók:
– 1 csomag Paleolit Éléskamra mézeskalács alapkeverék
– 1 db M-es tojás
– 50 g eritrit
– 50 ml víz
– 10 ml citromlé
– 3 ek. méz
– 80 g kókuszolaj

A vízben feloldjuk az édesítőt, hozzáütjük a tojást, beleszórjuk a lisztkeveréket és kézzel alaposan összegyúrjuk.
Hozzáadjuk a mézet és a kókuszolajat is, újra átgyúrjuk, hogy ne legyen csomós, majd 20 percre hűtőbe tesszük (isteni illata van).

Ha már szépen összekeményedett a massza, kétfelé vesszük és a kezünk melegével visszapuhítjuk.

Bambuszrost liszttel megszórt deszkán kinyújtjuk, formázzuk és sütőlappal bélelt tepsibe pakoljuk.

Én a deszkára is tettem szilikonos nyújtólapot a biztonság kedvéért.

160 Celsius – fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Díszítéshez egy tojásfehérjét felvertem 2 púpozott evőkanálnyi porrá őrölt eritrittel.

A megadott mennyiségből 2 nagy tepsinyi mézeskalács lett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük