Paleolit Éléskamra lisztkeverékek mindig vannak itthon, egyrészt mert gyakran reggelizünk „hideget”, másrészt mert nem kell hozzá sokat mércsikélni, harmadrészt meg … szeretjük őket 🙂
Egyik kedvencem a foszlós fehér kenyér, aminek már az első kiadása is szuper volt.
Hozzávalók:
– 1 csomag Éléskamra foszlós kenyér lisztkeverékek
– 120 ml víz
– 1 ek paleo olaj
– 3 db tojás
A folyékony hozzávalókat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet és alaposan összedolgozzuk.
Én nem pihentettem a nyers tésztát, hanem azon ragacsos állapotában egy 10*20 cm – es formába öntöttem és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt készre sütöttem.
Érdemes megvárni, míg kihűl s azután szeletelni.