Imádok gombócot főzni, mert az elkészítésük nagyon egyszerű, a töltelék pedig sokféleképp variálható, most épp cukor- és tartósítómentes cseresznyebefőtt.
Hozzávalók:
– 200 g Szafi Reform nyújtható édes lisztkeverék
– 20 g kókuszolaj
– 225 ml langyos kókusztej
– 1 csapott tk. őrölt szegfűszeg
– 1 db M-es tojás
– 10 g Szafi Reform CH-csökkentő lisztkeverék
– házi cseresznyebefőtt
– darált dió a forgatáshoz
A lisztkeverékeket elkeverjük a szegfűszeggel, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és kézzel alaposan átgyúrjuk, pár percet pihentetjük.
Dió nagyságú darabokat a két kezünkkel ellapogatunk, a közepébe cseresznyét teszünk és gombóccá formáljuk.
Forrásban lévő vízben 8 perc alatt készre főzzük őket, és azon melegében darált dióba forgatjuk.
A megadott mennyiségből 26 db lett.