Az alapot a sós ropi receptje adta, ezt dolgoztam és formáztam át egy kicsit azért, hogy pár naposan se kelljen újrasütni, hogy ropogós legyen 😉
Több alkalommal elkészült már, a nem paleósoknak is ízlett.
Hozzávalók:
– 5 g só
– 40 g tápiókakeményítő
– 10 g szezámmagliszt
– 20 g tökmagliszt
– 5 g útifű maghéj
– 30 g rost sütőmix
– 1 db M-es tojás
– 60 g kókuszolaj
– 30 g szezámmag
– 5 g konjakliszt
– 1 dl kókusztej
– kenéshez: 1 lazán felvert tojás
– szóráshoz: magvak, fűszerek, durva szemű só
A kenéshez és a szóráshoz használt alapanyagok kivételével minden hozzávalót összegyúrunk egy keverőtálban és fél órát pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 Celsius – fokra, két gáztepsit pedig szilikonos sütőlappal bélelünk.
A tésztából kisebb diónyi darabokat csípünk, a két tenyerünk között minél vékonyabbra lapogatjuk és a tepsibe pakolgatjuk szorosan egymás mellé.
Megkenjük a felvert tojással, tetszőleges magokkal hintjük és 10 perc alatt készre sütjük alul – felül fokozaton, majd légkeverésre kapcsoljuk a sütőt és 5 percig szárítjuk.
A megadott mennyiségből nekem 60 db lett, ami kényelmesen elfér kettő, hagyományos méretű gáztepsiben.
Kihűtve ropogós, 3-4 naposan sem szikkad meg!