Valami nagyon gyors kenyérfélét kellett összedobnom a minap, mert se főtt kajánk nem volt vacsorára, de időm sem akadt különösebb dolgokat készíteni.
Na, ilyenkor isteni adu ász a házi kolbász, házi tojás és friss zöldségek trió, némi saját sütésű kenyérkével.
Hozzávalók:
– 3 db L-es tojás
– 3 púpozott ek. Lisztvarázs lisztkeverék
– 2 ek. kókuszolaj
– 1 csapott ek. só, 1 ek. citromlé, fél tk. szódabikarbóna
– 2 tk. szezámmag
– 50 ml víz
– kókuszolaj és lisztkeverék a forma kikenéséhez
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük a sóval, szódabikarbónával és félretesszük.
A sárgákat egy kézi habverő segítségével alaposan eldolgozzuk, hozzáöntjük a vizet, kókuszolajat, citromlevet és a felvert habhoz adjuk.
A masszára szitáljuk a lisztkeveréket és óvatosan, de alaposan elkeverjük, különösen figyelve arra, hogy ne maradjon csomós!!
A kenyér formát kikenjük az olajjal, kilisztezzük és az alját megszórjuk a szezámmaggal.
Beleöntjük a masszát és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Én alul – felül fokozatot használtam, így a közepe is szépen átsült.
Melegen is könnyen szeletelhető, de kihűtve ropogós a kérge, omlós, de nem morzsalékos a belseje.
Házi kolbásszal, tojással, friss idényzöldségekkel tálaltam.