Legjobban sikerült desszertjeim egyike. Komolyan.
Sütni nem kell, olyan édes, mint a bűn és semmi extra nem kell hozzá.
Hamar elfogy, azt garantálom 😉
Hozzávalók:
Az alap:
– 25 dkg magozott datolya
– 3 dl kókusztej
– 1 rúd vanília kikapart magjai
– 10 ek. kókuszolaj
– annyi darált dió, amennyit felvesz a tészta ahhoz, hogy kézzel gyúrható, de ne morzsalékos massza legyen
A krém:
– 6 dl kókusztej
– 1 dl vízben felfőzött 4 csapott tk. zselatin
– 4 ek. eritrit
– annyi kakaópor, hogy sötét színű, kicsit sűrű krém legyen, ezt folyamatosan adagoljuk majd
A datolyát pár órára beáztatjuk a kókusztejbe, botmixerrel pépesítjük, majd egy keverőtálban az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Egy 24 cm átmérőjű tortaforma kapcsos részét egy tortatálra tesszük (a tortaforma alja most nem kell), és a formába simítjuk a „tésztát”.
Hűtőbe tesszük dermedni, addig elkészítjük a krémet.
A kókusztejben feloldjuk az édesítőt, közepes lángon melegíteni kezdjük, és folyamatosan kevergetve annyi natúr kakaóport adagolunk hozzá, míg krémesen folyós állagú nem lesz.
Mielőtt felforr, elzárjuk alatta a lángot, és langyosra hűtjük.
Hozzákeverjük a zselatint és mielőtt az egész krém elkezdene megkötni, a datolyás alapra simítjuk és pár órára visszatesszük a hűtőbe.
Apróra vágott dióval és friss gyümölccsel díszítjük.