Roston sült csirkemell lisztes hagymakarikákkal

Újabb gyorsan elkészíthető főétel, időhiányos napokra tökéletes 🙂

Hozzávalók:

– csirkemell filé

– só, őrölt színes bors

– zsír

– vöröshagyma

– lenmagliszt

A vöröshagymát karikázzuk, sózzuk és egy szűrőtálban félretesszük, hogy kiengedje a felesleges nedvességet.

Amíg a hagyma lecsöpög, a zsírt felhevítjük egy kerámia- vagy teflonserpenyőben, rátesszük a szeletelt csirkemellet és fűszerezzük. Pár perc után megfordítjuk, fűszerezzük és némi várakozás után kész is vagyunk vele.

Lássuk a köretet!

Kb. ujjnyi zsírban fogjuk kisütni a hagymakarikákat, ezért nyugodtan kezdjük el forrósítani egy magas falú serpenyőben vagy lábasban.

A hagymát megforgatjuk a sós lenmaglisztben (én egy zacskóba tettem őket és egyszerűen összeráztam) és óvatosan belepakolgatjuk a forró zsírba.

Kb. 3 perc elég neki, egyszer érdemes átforgatni, hogy mindkét oldalán rásüljön a sós liszt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük