Újabb gyorsan elkészíthető főétel, időhiányos napokra tökéletes 🙂
Hozzávalók:
– csirkemell filé
– só, őrölt színes bors
– zsír
– vöröshagyma
– lenmagliszt
A vöröshagymát karikázzuk, sózzuk és egy szűrőtálban félretesszük, hogy kiengedje a felesleges nedvességet.
Amíg a hagyma lecsöpög, a zsírt felhevítjük egy kerámia- vagy teflonserpenyőben, rátesszük a szeletelt csirkemellet és fűszerezzük. Pár perc után megfordítjuk, fűszerezzük és némi várakozás után kész is vagyunk vele.
Lássuk a köretet!
Kb. ujjnyi zsírban fogjuk kisütni a hagymakarikákat, ezért nyugodtan kezdjük el forrósítani egy magas falú serpenyőben vagy lábasban.
A hagymát megforgatjuk a sós lenmaglisztben (én egy zacskóba tettem őket és egyszerűen összeráztam) és óvatosan belepakolgatjuk a forró zsírba.
Kb. 3 perc elég neki, egyszer érdemes átforgatni, hogy mindkét oldalán rásüljön a sós liszt.