Egy nagyon egyszerűen összedobható, magliszt – mentes sütit készítettem a minap, amiben a banánnal édesített mákos pite töménységét kiválón ellensúlyozza a meggyszósz enyhén savanykás íze.
Fagyasztott meggyet használtam a szószhoz, mert nagyon sok van még tavalyról és különben is szeretjük. Hús mellé, vagy akár süti helyett 🙂
Hozzávalók:
– 3 kisebb banán
– 10 dkg darált mák
– 5 dkg eritrit
– fél tk. szódabikarbóna
– 2 ek. citromlé
– 5 tojás
– fahéj
A meggyszósz:
A fagyos meggyet egy nagyobb műanyag tálban kiolvasztjuk és a levével együtt egy lábasba öntjük. Melegíteni kezdjük, ízlés szerint adunk hozzá édesítőt, forrás előtt tápióka keményítővel besűrítjük, majd kihűtjük.
A pite:
A banánokat villával pépesítjük, a tojásokat kézi habverővel egyneműre dolgozzuk és hozzáadjuk a citromlevet.
A mákot összekeverjük az eritrittel, fahéjjal és szódabikarbónával.
Az összes hozzávalót elkeverjük egy tálban és szilikonlappal bélelt tepsiben 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Alul – felül fokozatot használtam, 180 Celsius – fokon, a tepsi pedig 24 x 34 cm méretű.
Meggyszósszal és édesítővel meghintve kínáljuk.