Ismét egy keverős süti következik az egyszerűség, a gyorsaság és az olcsó finomság jegyében.
Volt egy kis maradék ToTu – m, amihez most fahéjas meggyet párosítottam dió bundában… fenomenális őszi édesség, próbáljátok ki!
Érdemes nagy önuralommal megvárni, amíg kihűl a remekmű, mert szuperül lehet szeletelni, nem morzsálódik és könnyen elválik a papírtól.
Kivételesen most nem szilikon-, hanem mezei sütőpapírt tettem alá, hogy teszteljem a ragacsosságot.
Jelentem, ha kihűl, könnyen le lehet húzni!
Hozzávalók:
– 17 dkg darált dió
– kb. 10 dkg ToTu (ízlés szerint)
– 14 dkg eritrit
– 1 mk. fahéj
– 1 mk. szegfűszeg
– 2 evőkanálnyi citromlé
– csipet szódabikarbóna
– kb. 35 dkg magozott meggy (ízlés szerint)
– 4 db L – es tojás
– 2 evőkanálnyi kókuszolaj
A tojásokat, a kókuszolajat és a citromlevet kézi habverővel egyneművé keverjük és félretesszük.
Egy nagyobb tálban összeadjuk a darált diót, az eritritet, a fűszereket és a szódabikarbónát.
A száraz hozzávalókhoz öntjük a tojásos keveréket és tetszés szerinti mennyiségű meggyet, illetve ToTu – t adagolunk hozzá.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és légkeverésre állított módon, 180 Celsius – fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A süti teteje szépen megpirult, a közepe is átsült és egyáltalán nem lett száraz.
Kihűtve tökéletesen szeletelhető.