Tojásleves

Pár perc alatt elkészíthető, tartalmas, liszt nélküli leves! Hogy ez eddig miért nem jutott eszembe? Annak idején a menzán sosem szerettem, fogalmam sincs, miért.

Hozzávalók:

– 1 fej hagyma

– 1 kanál zsír

– 2 egész tojás

– 2 tojásfehérje

– fél tk. egész kömény

– 1 tk. só

– kb. 1.5 l víz

– 1 babérlevél

– őrölt bors

– 1 ek. őrölt paprika

A hagymát apróra vágjuk, a tojásokat és a tojásfehérjét villával lazán felverjük.

A zsírt felforrósítjuk, azon a hagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk a köménnyel és pár percig pattogtatjuk azt.

Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt paprikát és felöntjük a vízzel.

Beletesszük a babérlevelet, fűszerezzük és néhány percig forraljuk.

A levest folyamatosan kevergetve óvatosan belecsorgatjuk a felvert tojást és addig főzzük, míg újra felforr és a fehérje szépen kicsapódik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük