Pár perc alatt elkészíthető, tartalmas, liszt nélküli leves! Hogy ez eddig miért nem jutott eszembe? Annak idején a menzán sosem szerettem, fogalmam sincs, miért.
Hozzávalók:
– 1 fej hagyma
– 1 kanál zsír
– 2 egész tojás
– 2 tojásfehérje
– fél tk. egész kömény
– 1 tk. só
– kb. 1.5 l víz
– 1 babérlevél
– őrölt bors
– 1 ek. őrölt paprika
A hagymát apróra vágjuk, a tojásokat és a tojásfehérjét villával lazán felverjük.
A zsírt felforrósítjuk, azon a hagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk a köménnyel és pár percig pattogtatjuk azt.
Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt paprikát és felöntjük a vízzel.
Beletesszük a babérlevelet, fűszerezzük és néhány percig forraljuk.
A levest folyamatosan kevergetve óvatosan belecsorgatjuk a felvert tojást és addig főzzük, míg újra felforr és a fehérje szépen kicsapódik.