Odavagyok a rakott zöldségekért, elsősorban a finom ízük, másodsorban pedig az egyszerűségük miatt!
Most nem pirítottam le előre a húst, így is teljesen jól átsült, azonban nem száradt ki. Tökéletes!
Hozzávalók:
– 60 dkg darált hús
– 70 dkg brokkoli
– 2,5 dl hígított kókuszkrém
– 1 fej vöröshagyma
– zsír
– házi szalonna
– fűszerek: só, bors, őrölt kömény
– 3 db M-es méretű tojás
A húst egy nagyobb keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk.
A brokkolit félpuhára, inkább roppanósra főzzük, leszűrjük és kihűtjük.
Egy kevés zsíron üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát, megszórjuk a köménnyel, megpirítjuk rajta a szalonnát és félretesszük.
2 dl kókuszkrémet kb. fél db vízzel felhígítunk és elkeverünk benne egy egész tojást.
Ha ezekkel megvagyunk, mindent hozzáadunk a lefűszerezett darált húshoz, beleütünk 2 egész tojást, hőálló tálba tesszük, megpakoljuk vékonyra szeletelt házi szalonnával.
Fólia nélkül 180 Celsius – fokon egy óra alatt készre sütjük.