Mákos – almás gyors süti

Csipetfalat blogján velem szembe ez a szuper recept, amit Paleonitának köszönhetünk. Én most egy egyszerűbb változatát készítettem el, időtakarékosság céljából 🙂

Hozzávalók:

– 4 db alma

– 4 db M-es tojás

– 2 ek eritrit (elhagyható)

– 10 dkg darált mák

– 3 ek gesztenyeliszt

– csipet fahéj

– csipet vanília

Az almákat meghámozzuk, apróra kockázzuk és egy 20 cm átmérőjű szilikonos formába tesszük.

Három tojást egy tálba ütünk, beleszórjuk a lisztet, a mákot, a fűszereket és az édesítőt.

Egy tojás fehérjéjét habbá verünk, a sárgáját a lisztes masszába tesszük és az egészet elkeverjük, végül a felvert habot is óvatosan beleforgatjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 Celsius – fokra.

A masszát az almakockákra öntjük, megvárjuk míg leülepszik és 30 percre a forró sütőbe toljuk.

Kihűtve kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük