Csipetfalat blogján velem szembe ez a szuper recept, amit Paleonitának köszönhetünk. Én most egy egyszerűbb változatát készítettem el, időtakarékosság céljából 🙂
Hozzávalók:
– 4 db alma
– 4 db M-es tojás
– 2 ek eritrit (elhagyható)
– 10 dkg darált mák
– 3 ek gesztenyeliszt
– csipet fahéj
– csipet vanília
Az almákat meghámozzuk, apróra kockázzuk és egy 20 cm átmérőjű szilikonos formába tesszük.
Három tojást egy tálba ütünk, beleszórjuk a lisztet, a mákot, a fűszereket és az édesítőt.
Egy tojás fehérjéjét habbá verünk, a sárgáját a lisztes masszába tesszük és az egészet elkeverjük, végül a felvert habot is óvatosan beleforgatjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 Celsius – fokra.
A masszát az almakockákra öntjük, megvárjuk míg leülepszik és 30 percre a forró sütőbe toljuk.
Kihűtve kínáljuk.