Bacon – be göngyölt datolya

A következő finomság bármilyen nagyobb szemű aszalvánnyal elkészíthető, úgymint: sárga- vagy őszibarack, körte, füge, szilva, papaya, stb. …

Én most a datolyát választottam.

Aki szereti az édeset a sóssal, pláne a húst a gyümölccsel, az imádni fogja ezt a csemegét, mely előételnek vagy vendégvárónak is tökéletes.

Némi előkészület és maximum 15 perc sütés után akár azonnal, de hidegen is kínálható.

Hozzávalók:

– aszalt gyümölcs tetszés szerint (itt: datolya)

– minél vékonyabbra vágott mindenmentes baconszalonna

A datolyát kimagozzuk, egyenként szalonnába tekerjük és szilikon sütőlappal bélelt tepsibe fektetjük őket. Lehetőleg ne érjenek össze, de túl szellősen sem kell pakolgatni a darabokat.

180 Celsius – fokra előmelegített sütőben alul – felül módban 10 percig sütjük, majd kapcsoljunk át grillező fokozatra, amikor is csak a tetejüket pirítjuk további 5 percig.

Azonnal fogyasztható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük