Tömör, de mégis puha, lágy kenyér, ropogós kéreggel és omlós belsővel.
Hozzávalók:
– 3 db M-es tojás
– 50 g tápiókakeményítő
– 35 g szezámmagliszt
– 45 g zöldbanánliszt
– 15 g útifű maghéj
– 2 ek. citromlé
– 2 tk. só
– 1 tk. szódabikarbóna
– 3 ek. kókuszolaj
– 1 dl víz
A tojásokat egy kézi habverővel felverjük hozzáadjuk a vizet, citromlevet és az olajat.
Egy másik tálban elvegyítjük a száraz hozzávalókat: a liszteket, a sót és a szódabikarbónát, a tojásos masszához adjuk és csomómentesen elkeverjük.
10 percre félretesszük pihenni, majd egy szilikonos gyümölcskenyér – formába öntjük és 190 Celsius – fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, hogy a belseje átsült – e.
A szilikonos forma 10 x 20 cm méretű.