Zöldbanánlisztes kenyér

Tömör, de mégis puha, lágy kenyér, ropogós kéreggel és omlós belsővel.

Hozzávalók:

– 3 db M-es tojás

– 50 g tápiókakeményítő

– 35 g szezámmagliszt

– 45 g zöldbanánliszt

– 15 g útifű maghéj

– 2 ek. citromlé

– 2 tk. só

– 1 tk. szódabikarbóna

– 3 ek. kókuszolaj

– 1 dl víz

A tojásokat egy kézi habverővel felverjük hozzáadjuk a vizet, citromlevet és az olajat.

Egy másik tálban elvegyítjük a száraz hozzávalókat: a liszteket, a sót és a szódabikarbónát, a tojásos masszához adjuk és csomómentesen elkeverjük.

10 percre félretesszük pihenni, majd egy szilikonos gyümölcskenyér – formába öntjük és 190 Celsius – fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, hogy a belseje átsült – e.

A szilikonos forma 10 x 20 cm méretű.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük