Sült tojásos pizza

A pizza azon kevés ételek egyike, amiből mindig annyit készítek, amennyi egy alkalomra elfogy, mert csak frissen szeretjük.

A megadott mennyiség két személynek elég, én egy 30 x 20 cm-es kerámiatálban sütöttem.

Hozzávalók:

Tészta:

– 3 tojás

– 2 ek. szezámmagliszt

– 2 ek. lenmagliszt

– 2 ek. kendermagliszt

– fűszerek: só, őrölt bors

– 2 ek. magolaj

– 2 ek. víz

– csipet szódabikarbóna, pár csepp citromlé

Szósz:

– 8 db paradicsom

– 1 nagy fej vöröshagyma

– 2 púpos ek. eritrit

– fűszerek: só, bazsalikom, oregánó, majoránna

– zsír

Egy kézi habverő segítségével a tojásokat, a vizet és az olajat egyneműre keverjük, hozzáadjuk a liszteket, sót, borsot, csipet szódabikarbónát, citromlevet és hőálló tálban 30 perc alatt 180 Celsius – fokon készre sütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a szószt:

Az apróra vágott hagymát egy kanál zsíron lepirítjuk, megsózzuk, majd rátesszük a kockázott paradicsomot és az eritritet és kb. 20 percig fedő nélkül főzzük. Ha a paradicsomok szétfőttek és a levét is szépen elforrta, befűszerezzük, legvégül pedig botmixerrel pépesítjük.

Ráöntjük a már kész tésztára, tetszés szerint megpakoljuk a feltéttel: sonka vagy kolbász, aprított hagyma, ráütünk 2-3 tojást és visszatoljuk a sütőbe annyi időre, amíg a tojások megsülnek.

Figyelem!

A paradicsom miatt autoimmun betegeknek a pizza fogyasztása nem javasolt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük