Rengeteg rost, könnyű kezelhetőség, és kiadós végeredmény – ezek jellemzik leginkább a minap kisült kiflijeimet, aminek alapja a NoCarb rostmixe.
Hozzávalók:
– 2 db M-es tojás
– 80 ml kókusztej
– 20 g zsír
– 45 g NoCarb rostmix
– 3 g só
– 1 ek. citromlé
– 3 g szódabikarbóna
– 3 g fokhagymapor
– 10 g bambuszrost liszt
– 50g tápióka keményítő
Egy keverőtálban egyneműre dolgozzuk a folyékony hozzávalókat: a tojásokat, a kókusztejet, a zsírt és a citromlevet, míg egy másik tálban a száraz alapanyagokat keverjük el alaposan.
A két keveréket összeöntjük, kézzel csomómentesre gyúrjuk és 10 percet pihentetjük.
Rostmix – szel megszórt szilikonlapon kör alakúra nyújtjuk és pizzavágóval nyolc egyenlő részre osztjuk.
Feltekerjük őket, formázzuk, majd tojással lekenjük és egész köménnyel hintjük.
180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük (alul – felül fokozaton).