Zellerrizs

A zellerből készült „rizs” hasonlóan finom, egyszerű és tápláló, mint karfiolból készült pajtása, amiért viszont nálam előnyt élvez, az az, hogy nincs jellegzetes „illata”, simán elvan napokig a hűtőben úgy, hogy semminek nem lesz zeller – íze 🙂

Hozzávalók:

– zeller

– kókuszolaj

– só

Elkészítése nagyon egyszerű: a gumót megtisztítjuk, késes aprítógépben rizsszem méretűre aprítjuk és felforrósított zsíron pár perc alatt megpároljuk. A són kívül egyéb fűszert nem kíván.

Ha szükséges, nagyon kevés vizet öntsünk alá, hogy le ne égjen.

Nem baj, ha nem lesz teljesen puha, ropogósan nagyon pikáns íze van, ne féljünk használni a fogainkat!

Sült húsok mellé kiváló köret.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük