Nagyon tartalmas főétel, a beletűzdelt szalonnával meg olyan jól néz ki és olyan finom, hogy már enném is újra! 🙂
Hozzávalók:
– egész pulykacomb
– házi szalonna
– fűszerek: só, natúr fokhagymapor, szárított rozmaring, frissen darált színes bors
– opcionális: vöröshagyma, fokhagyma, édesburgonya, alma, sárgarépa
A húst lemossuk és egy tűzdelőtű segítségével gazdagon megpakoljuk házi szalonnával. Ettől még jobb íze lesz, kevésbé szárad ki és mutatós is lesz, ami nem utolsó szempont nálunk 😉
A fűszerekből elkészítünk egy pikáns keveréket, alaposan bedörgöljük vele a húst és lehetőség szerint pár órát állni hagyjuk.
Vékonyan kizsírozott tepsibe fektetjük, tetszés szerint körberakjuk zöldségekkel és fólióval lefedve kb. 90 percig sütjük 200 Celsius – fokon.
Ha a hús megpuhult, levesszük róla a fóliát és további fél órán át pirítjuk, gyakran meglocsolgatva a saját zsírjával.
Chilis bébirépával tálaltam.