Szalonnával tűzdelt pulykasült

Nagyon tartalmas főétel, a beletűzdelt szalonnával meg olyan jól néz ki és olyan finom, hogy már enném is újra! 🙂

Hozzávalók:

– egész pulykacomb

– házi szalonna

– fűszerek: só, natúr fokhagymapor, szárított rozmaring, frissen darált színes bors

– opcionális: vöröshagyma, fokhagyma, édesburgonya, alma, sárgarépa

A húst lemossuk és egy tűzdelőtű segítségével gazdagon megpakoljuk házi szalonnával. Ettől még jobb íze lesz, kevésbé szárad ki és mutatós is lesz, ami nem utolsó szempont nálunk 😉

A fűszerekből elkészítünk egy pikáns keveréket, alaposan bedörgöljük vele a húst és lehetőség szerint pár órát állni hagyjuk.

Vékonyan kizsírozott tepsibe fektetjük, tetszés szerint körberakjuk zöldségekkel és fólióval lefedve kb. 90 percig sütjük 200 Celsius – fokon.

Ha a hús megpuhult, levesszük róla a fóliát és további fél órán át pirítjuk, gyakran meglocsolgatva a saját zsírjával.

Chilis bébirépával tálaltam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük