Régi nagy kedvencem – paleo változatban 🙂
Hozzávalók:
– 1.2 l kókusztej
– 4 db M-es tojás
– 1 ek. makadámdióliszt
– 5 dkg eritrit (krémbe)
– 2 púpozott ek. por eritrit (habba)
– 1 tk. vanília őrlemény
A tojásokat kettéválasztjuk: a sárgákat egy lábasba tesszük, ezt később használjuk fel, a fehérjéket pedig kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a por állagú édesítőt.
Az 1.2 liter kókusztejből 7 dl – t felforralunk és evőkanállal beleszaggatjuk az édesítővel felvert habot. Egyszerre mindig csak 4 – 5 db – ot tegyünk a tejbe, hogy elférjenek. Mindkét oldalukat 1 – 1 percig főzzük, lyukacsos kanállal egy tányérra szedjük.
A lábasban várakozó tojássárgákat kikeverjük az 5 dkg eritrittel és a makadámdióliszttel, majd hozzáadjuk a vanília őrleményt és alaposan eldolgozzuk.
A maradék tejjel felöntjük a lisztes tojássárgáját, a főzőtejet is óvatosan beleöntjük és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle (kb. 40 perc).
Ha elzártuk alatta a lángot, egy teáskanálnyi zselatint keverjünk el a krémben és hűtsük ki.
Poharakba téve, habbal a tetején tálaljuk.