Újabb expressz desszert – ötlet, ha időhiányban szenvednétek 🙂
Hozzávalók:
– 3 db M-es méretű tojás
– 30 g Szafi Reform sütemény lisztkeverék
– csipet só, 1 ek. citromlé, fél tk. szódabikarbóna
– 1 ek. kókuszolaj
– 1 tk. szegfűszeg
– tetejére: 20 dkg magozott datolya, 3 dl víz, 1 tk. szegfűszeg, 3 tk. útifűmaghéj
– hab: 1 tojásfehérje + 1 ek. por eritrit
A piskótát elkészítjük a szokásos módon:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, a lisztet, a citromlevet, a szódabikarbónát, kókuszolajat és a szegfűszeget.
20 cm átmérőjű szilikonos piteformába öntjük és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet és a habot:
A kimagozott datolyát feltesszük főni a vízben, megszórjuk a szegfűszeggel és sűrűn megkeverve pépessé főzzük, ez nagyjából 15 percet vesz igénybe. Ha szétfőtt a datolya, belekeverjük az útifűmaghéjat, egyet forralunk még rajta, majd félretesszük hűlni.
A tojásfehérjét kézi mixer segítségével kemény habbá verjük, hozzáadjuk a por eritritet és félretesszük.
Közben elkészült a piskóta is, amire azon melegében rásimítjuk a gyümölcskrémet, megdíszítjük az édes tojásfehérjével és 200 Celsius – fokon 5 perc alatt rásütjük a habot. Akkor jó, amikor kezd aranybarna lenni, vegyük ki a sütőből, hűtsük ki és már tálalhatjuk is.