Nyáron viszonylag gyakran, télen ritkábban vacsorázunk „hideget”, a minap azonban úgy jött ki a lépés, hogy nem volt kéznél semmi fogunkra való, volt viszont két szép, érett avokádó a gyümölcstálon, amik csak arra vártak, hogy a gyerekkoromat idéző hagymás – fűszeres krém készüljön belőlük.
Annak idején vajkrémmel turbóztuk lágy masszává, ami ugye nem játékos a paleóban, viszont az alábbi hozzávalókból legalább olyan ízletes és tartalmas lesz, mint prepaleós elődje 🙂
Házi kolbásszal és kenyérlepénnyel ettük, amit akár meg is piríthattok a sütőben pár perc alatt, légkeveréses módban, max. 150 Celsius – fokon.
Hozzávalók:
– 2 nagyobb, érett avokádó
– 5 db. M – es méretű tojás
– 1 fej vörös/lilahagyma
– 2 tk. só, 1 tk. őrölt bors
– 1 púpos ek. kókuszzsír
– pár csepp citromlé
A tojásokat keményre főzzük (forralás előtt tegyünk a főzővízbe egy kis kanálnyi szódabikarbónát, nem fognak megrepedni a tojások, sokszor próbáltam már, működik!), az avokádót minél vékonyabban meghámozzuk, daraboljuk és aprítógépbe tesszük.
Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és pár perc alatt egyneművé keverjük. A sóval ne spóroljatok, simán kell bele a 2 teáskanálnyi, ha nem több 🙂